sep
24
za
Lichtenberger Zangweek Pyreneeën @ La Miana
sep 24 – okt 1 hele dag
Lichtenberger Zangweek Pyreneeën @ La Miana

Zin in zon, zin in zingen?
Kom dan naar La Miana in de Spaanse Pyreneeën voor de Lichtenberger® zangweek van 24 september tot
1 oktober 2022.

Een heerlijke zangweek op een prachtige plek!
La Miana, een voormalige pastorie met Romaanse kapel, dateert al uit de 8e eeuw. De serene sfeer is er nog altijd voelbaar. Midden in de natuur, met uitzicht op de zonovergoten heuvels van de Pyreneeën. Een mooie plek om te vertragen, je zintuigen te openen en te genieten van (samen)klank.

In alle rust ga je ontdekken hoe je stem functioneert en hoe je met meer gemak kunt zingen. Je maakt kennis met de Lichtenberger® Methode, of verdiept je ervaringen als je al lessen gevolgd hebt.

Een week voor iedereen die nieuwsgierig is en wil investeren in zijn of haar eigen stem. Je hoeft geen ervaren zanger te zijn, deze week is open voor iedereen!

sep
28
wo
Cursus: ‘Lichtenberger Methode voor logopedisten’ @ HUIS130
sep 28 – sep 30 hele dag

In deze driedaagse geaccrediteerde cursus maak je kennis met en ervaar je de Lichtenberger Methode. Dit is een sensorische stemmethode waarbij de eigen waarneming centraal staat. Via sensorische stimulaties wordt de stemfunctie geoptimaliseerd. Je ervaart hoe het is om klankgeoriënteerd te werken in plaats van spiergeoriënteerd. Er wordt gewerkt met de hele groep en iedereen krijgt een individuele les voor de groep. Zo kunnen we onze eigen processen bij de ander herkennen.

Deze cursus draait om zelf ervaren en er wordt kennis gemaakt met de vertaalslag van de Lichtenberger Methode naar de stemtherapie; hoe kun je stempatiënten begeleiden in het verbeteren van de relatie met hun strottenhoofd om zo de stemfunctie te optimaliseren?

Zangervaring is niet nodig.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat van deelname.